Skip to main content

Nou "claim" i nou logo per afrontar els nous reptes del futur

El Parc Natural del Cadí Moixeró, és un marc incomparable per córrer i gaudir de la natura. Una joia que cal preservar perquè tant nosaltres com les properes generacions en puguim seguir gaudint indefinidament.

Des del primer any la organització de la Salomon Ultra Pirineu i el Parc Natural de Cadí Moixeró han treballat coordinadament per garantir que la cursa no tingui impacte en el parc. La limitació del nombre de participants, la neteja de camins després de la cursa per deixar-los millor del que els hem trobat, el fet de que la data de la cursa sigui en època de no reproducció d’espècies, o que els recorreguts passin per rutes ja existents, juntament amb el compromís de garantir que els participants no surtin dels camins marcats, entre d’altres mesures, han estat claus per aconseguir que els estudis post carrera que realitza el parc natural hagin indicat sempre que l’impacte de la cursa sigui quasi inapreciable.

Tanmateix, que la cursa no tingui un impacte negatiu directament sobre el parc, no significa que no el tingui sobre el planeta. Com tota activitat humana generem una petjada de carboni i brossa que cal millorar.

Per això, des de ja fa uns anys, estem treballant amb els nostres corredors, espónsors i entitats col·laboradores i territorials amb l’objectiu reduir, reutilitzar i reciclar tot el material que utilitzem a la cursa, així com per reduir la nostra petjada de carboni.

Tots estem cridats a reduir el nostre impacteen el planeta, però en el nostre casa demés creiem que tenim la obligació addicional d’utilitzar el nostre altaveu mediàtic, per aconseguir que cada cop siguin més els que participin a aquesta cursa contra rellotge cap a la sostenibilitat i contra el canvi climàtica la que tots, ens agradi o no, estem obligats a participar.

Per això a partir de demà començarem a explicaren aquest bloc, les accions que hem fet i farem tant nosaltres com els que ens acompanyen per demostrar que de vegades els petits esforços col·lectius poden generar resultats espectaculars.

I per donar el tret de sortida a questa nova etapa començarem presentant-vos el nostre nou lema “Corrent cap al futur” i el nou logo que ens acompanyarà a partir d’ara, inspirat en l’anterior, però més modern i donant molt més protagonisme al principal icona natural de la nostra cursa: El Pedraforca!.