Skip to main content

Material Obligatori

Per defecte tots els corredors, hauran d’assegurar-se de disposar com a mínim del material marcat com a obligatori a la llista de sota, per poder superar els controls de material que hi pot haver distribuïts a diferents punts de cada cursa.

El divendres 29 de setembre (segons el que determini l’últim informe meteorològic), es comunicarà si finalment algun dels articles de la llista, deixa de ser obligatori.

IMPORTANT: Totes les curses SUP recorren per entorns d’alta muntanya on les previsions meteorològiques són menys precises que en cotes mes baixes, i on a demés el clima és molt inestable amb canvis de temps sobtats que poden arribar a ser extrems tals com calor sufocant, temperatures que poden ser inferiors a 0ºC, pluja intensa, calamarsa, neu, vent fort, boira densa, tempestes, elèctriques, etc.

La llista de material mínim obligatori i recomanat que publicarem el divendres 30 de setembre a la web www.ultrapirineu.com es basarà en la darrera previsió meteorològica i per tant, podria ser insuficient en el cas de que la previsió no es compleixi o de que es produeixin canvis de temps sobtats durant la cursa. Per tant correspon a cada participant valorar el risc que implica la muntanya i decidir si ha portar més material extra en benefici de la seva pròpia seguretat.

És molt important que tots els participants revisin bé la llista de material de sota clicant el desplegable “més info” de cada article, on s’hi detallen les característiques que ha de complir cadascun.

Recomanable
Recomanat

Obligatori
Obligatori

100k 42k 21k VK

Vas per a avituallament líquid

Obligatori a totes les curses. NO hi haurà vasos als avituallaments, (inclòs l’apat de meta).

Més Info

Pot ser qualsevol recipient que faci la funció de vas i que no desaprofiti el líquid.

Les mans o qualsevol altre objecte que perdi o desaprofiti el líquid no seran vàlids.

Perquè és obligatori/recomanat?

Per raons mediambientals i sanitaries, en els avituallaments NO hi haurà vasos.

Exemples

Donat que en el mercat existeixen infinitat de marques i models de vasos per a avituallament líquid, aquí només mostrem un vas i un contenidor del nostre patrocinador SALOMON a mode d’exemple. Qualsevol equivalent d’una altra marca serà igualment acceptat.

Obligatori Obligatori Obligatori

Plat i coberts per avituallament sòlid

Indicat com a obligatori a la 100k i 42k ja que NO hi haurà plats ni coberts als avituallaments (inclòs l’apat de meta).

Més Info

El plat pot ser qualsevol recipient que faci la funció de plat i que no desaprofiti el contingut. Les mans o qualsevol altre objecte que perdi o desaprofiti el menjar no seran vàlids.

Cal tenir en compte que alguns avituallaments de la 100k inclouen àpats que requereixen l’ús de plats i coberts tals com amanides, arròs, pasta, etc.

A l’àpat final de meta de la 100k i 42k també seran necessaris els plats i coberts.
Tanmateix si un corredor prefereix no portar ni plats ni coberts perque no té intenció de consumir aquells aliments que en requereixen el seu ús NO SERÀ PENALITZAT PER NO PORTAR-LOS.
Les botidarrades de meta de la 21k i kv no requereixen plats ni coberts.

Perquè és obligatori/recomanat?

Per raons mediambientals i sanitaries, en els avituallaments NO hi haurà plats ni coberts d’un sol ús.

Exemples

.

Obligatori Obligatori

Telèfon mòbil amb bateria carregada i roaming activat.

Obligatori a totes les curses.

Més Info

En el moment de la sortida ha d’estar amb el roaming i timbre activat (volum màxim), la bateria carregada i en bon estat per poder aguantar tota la proba amb el telèfon activat.

Perquè és obligatori/recomanat?

El telèfon mòbil pot servir per que el participant rebi o faci trucades o avisos d’emergència al telèfon de l’organització (que estarà apuntat darrera del dorsal), o fins i tot, si cal, per enviar seva la GEO localització a través de l’aplicació Liverun.
Per això i donat que ha d’estar activat durant tota la proba, és important que la bateria estigui totalment carregada, s’eviti fer trucades o enviaments de dades innecessaris i que es desactivin aquelles funcions que tenen un alt consum com el bluetooth o el wifi.
La raó per la qual demanem que el roaming estigui activat, és deu al fet que al estar a prop de França, en algunes zones on no hi ha cobertura espanyola és pot donar el cas que si que n’hi hagi de francesa.

Obligatori Obligatori Obligatori Obligatori

Bateria externa de telèfon mòbil

Obligatòria a la 100k i molt recomanable a la 42k.

Més Info

Amb capacitat mínima per 2 càrregues extra.

Perquè és obligatori/recomanat?

El fred que sol fer a les cotes altes o durant la nit, redueix molt la durada normal de les bateries del mòbil, i per tant és molt probable que (fins i tot sortint amb la bateria carregada), el telèfon s’apagui quan el corredor realment el necessiti i quedi aïllat.

Per exemple si un corredor es perd perquè l’ha sorprès la boira, una tempesta, etc, el fet de tenir una bateria extra és la garantia de poder tenir contacte permanent amb la organització durant les hores que poden ser necessàries per poder-lo localitzar i alhora per no se sentir-se sol durant tot aquest temps.

Obligatori Recomanable

Liverun App

Molt recomanable a totes les curses.

Recomanable Recomanable Recomanable Recomanable

Xiulet

Obligatori a totes les curses.

Més Info

El de la motxilla pot ser vàlid si funciona correctament.

Perquè és obligatori/recomanat?

El xiulet ens permet demanar ajuda i ser localitzats amb molt poc esforç en situacions d’emergència.

Obligatori Obligatori Obligatori Obligatori

Manta tèrmica

Obligatoria a totes les curses.

Més Info

Està feta d’un material platejat (d’una cara) i daurat (de l’altre), que fa que la manta sigui capaç de retenir la calor o d’expulsar-la segons quina sigui la orientació amb la que es cobreixi a l’accidentat.
La superfície mínima obligatòria ha de ser de 1,4m x 2,0m.

Perquè és obligatori/recomanat?

La manta tèrmica serveix principalment per cobrir al accidentat mentre s’espera l’ajuda, però també pot servir per senyalitzar la posició a l’equip aeri de rescat o simplement com a protecció del vent i la pluja.
L’orientació amb la que es cobreix a l ‘accidentat variarà segons quina sigui la situació:
Per retenir la calor: La part platejada està en contacte amb el cos i la daurada cap a l’exterior.
Per casos d’hipotèrmia, accidents, espera en situació de fred…
Per reduir la temperatura: La part daurada està en contacte amb el cos i la platejada cap a l’exterior.
Per casos de febre, cops de calor, espera en situació de calor…

Obligatori Obligatori Obligatori Obligatori

Sabatilles de muntanya i mitjons

Obligatòries a totes les curses.

Més Info

Han de cobrir TOT el peu. Les sandalies no estan permeses.

Perquè és obligatori/recomanat?

Cal tenir en compte que en molts trams del recorregut el terreny es tècnic i pedregós, fet que fa imprescindible portar unes sabatilles que protegeixin TOT el peu de cops i ferides, a més de tenir un bon grip.

També és important tenir en compte que molts trams són d’alta muntanya, on pot fer molt fred (sobretot en les hores nocturnes) i per tant és imprescindible tenir ben aïllat el peu amb unes bones sabatilles i mitjons, ja que és una de les zones del nostre cos per on es perd més temperatura.

Exemples

Donat que en el mercat existeixen infinitat de marques i models de sabatilles de trail running, aquí només en mostrem una petita selecció del nostre patrocinador SALOMON a mode d’exemple.

Obligatori Obligatori Obligatori Obligatori

Làmpada Frontal + piles (o frontal) de recanvi

Obligatori a totes les curses durant l’horari nocturn: De 18:00h a 8:00h.

Més Info

Ha poder portar-se al front deixant lliures les mans.
Abans d’introduir-lo a la motxilla cal assegurar que està apagat, en perfecte estat i amb les piles carregades per evitar sorpreses quan arribi el moment d’encendre-la.

Exemples

Donat que en el mercat existeixen infinitat de marques i models de làmpades frontals, aquí només en mostrem una petita selecció del nostre patrocinador PETZL a mode d’exemple. Pots trobar més informació AQUÍ

Obligatori Recomanable Obligatori

Llum posterior vermella.

Molt recomanable per la 100k i KV

Més Info

Per portar a una zona visible de la part posterior (per exemple a la motxilla).

Perquè és obligatori/recomanat?

Una llum vermella a la part posterior de la motxilla, pot ajudar als equips de rescat a localitzara un corredor perdut durant la nit, i fins i tot permet que ell mateix pugui orientarse i situar-se de nou en el recorregut, gracies a les llums d’altres corredors.

Recomanable Recomanable

Jaqueta impermeable transpirable amb caputxa

Pot ser obligatòria a qualsevol cursa, a partir d’una hora determinada o durant tota la cursa, en funció de la meteorologia.

Més Info

Amb membrana aïllant transpirable tipus Gore-Tex, Clima Pro, Water Proff, MemBrain, H2O, Hyvent o similar i amb les costures termosellades, per suportar males condicions meteorològiques a la muntanya. A més, la jaqueta no ha de tenir parts compostes per teixit no impermeable, encara que sí que pot tenir ventilacions dissenyades pel fabricant (sota els braços, a l’esquena), sempre hi quan no comprometin de manera evident la impermeabilitat.
IMPERMEABILITAT: Mínim 10,000 mm Schmerber de columna d’aigua (*)
TRANSPIRABILITAT: Valor igual o inferior a 13 segons l’escala RET, o bé igual o superior a 5.000 segons l’escala MTVR (*)
(*) Consulta amb el teu botiguer/marca els valors de la teva jaqueta.
En el cas de portar jaqueta impermeable, ja no cal portar la jaqueta tallavent.

Perquè és obligatori/recomanat?

La jaqueta impermeable transpirable amb caputxa podrà ser obligatòria durant tota la cursa o a partir d’una hora determinada, segons el que determini la previsió meteorològica.
Per què la caputxa? El cap és un dels punts del cos per on es perd més temperatura. Per això ha de ser possible poder aïllar-lo de la pluja, el vent i el fred quan sigui necessari.
Per què impermeable? Per que les tempestes i pluges inesperades son molt freqüents a la muntanya i anar amb el cos moll durant molta estona pot ocasionar greus problemes.
Per què transpirable? Per evitar el mullar-se des de dintre amb la pròpia suor.

Exemples

Donat que en el mercat existeixen infinitat de marques i models de Jaquetes impermeables transpirables amb caputxa, aquí només en mostrem una petita selecció del nostre patrocinador SALOMON a mode d’exemple.
Qualsevol equivalent d’una altra marca serà igualment acceptat.

Obligatori Obligatori Obligatori Obligatori

Jaqueta tallavent

Obligatòria a totes les curses, excepte si ja es porta una jaqueta impermeable amb caputxa.

Més Info

Jaqueta que cobreix tot el tronc, inclosos els braços, amb capacitat de protegir del vent.
La caputxa no és obligatòria tot i que és molt recomanable.

Perquè és obligatori/recomanat?

Aquesta peça de roba és el mínim necessari per protegir-se del refredament que provoca el vent que sol haver-hi a les parts altes del recorregut, inclosos els dies amb bones condicions meteorològiques.
La jaqueta tallavent, però NO protegeix prou ni del fred, ni de la pluja. Per això és molt possible que en segons quines condicions meteorològiques (o a partir d’una hora determinada), sigui insuficient i passi a ser obligatori portar una peça de roba amb protecció superior com el forro polar o la jaqueta impermeable transpirable amb caputxa.
En aquest cas, si un corredor/a porta la jaqueta impermeable transpirable amb caputxa, no caldrà que porti la jaqueta tallavent.

Exemples

Donat que en el mercat existeixen infinitat de marques i models de jaquetes tallavent, aquí només en mostrem una petita selecció del nostre patrocinador SALOMON a mode d’exemple.
Qualsevol equivalent d’una altra marca serà igualment acceptat.

Obligatori Obligatori Obligatori Obligatori

Peça de roba tèrmica

Pot ser obligatòria a qualsevol cursa, a partir d’una hora determinada o durant tota la cursa, en funció de la meteorologia.

Més Info

Peça de roba tèrmica que cobreixi tot el tronc, de màniga llarga fins els canells amb la funció d’escalfar i afrontar baixes temperatures.
Pot ser una samarreta tèrmica gruixuda d’entre 150 i 300 grams (segons la talla del corredor/a), o bé un forro polar.
El cotó no està permès.

Perquè és obligatori/recomanat?

La peça de roba tèrmica podrà ser obligatòria durant tota la cursa o a partir d’una hora determinada, segons el que determini la previsió meteorològica.
Cal tenir en compte que a la muntanya les oscil·lacions de temperatura són extremes i es poden produir de forma brusca i sobtada.
A aquest fet s’hi ha d’afegir que existeixen moltes raons que poden forçar al corredor a baixar el ritme de carrera (o fins i tot a aturar-se), com lesions, “pàjares”, ajut a un company, etc. I per tant a patir un ràpid refredament abans d’arribar al proper avituallament o mentre s’espera l’ajuda.

Exemples

Donat que en el mercat existeixen infinitat de marques i models de samarretes tèrmiques i forros polars, aquí només en mostrem una petita selecció del nostre patrocinador SALOMON a mode d’exemple.
Qualsevol equivalent d’una altra marca serà igualment acceptat.

Obligatori Obligatori Obligatori Obligatori

Pantalons (Impermeables)

Poden ser obligatòris a qualsevol cursa, a partir d’una hora determinada o durant tota la cursa, en funció de la meteorologia.

Més Info

Totalment impermeables (mínim 10,000 mm Schmerber de colummna d’aigua), i es recomana que siguin també transpirables, tot i que això últim no és obligatori.

Perquè és obligatori/recomanat?

Els pantalons o malles no serveixen si es mullen i/o si fa molt vent.
Per tant segons quina sigui la previsió meteorològica els pantalons impermeables podrien ser obligatoris a partir d’una hora determinada o durant tot l’esdeveniment.

Exemples

Donat que en el mercat existeixen infinitat de marques i models de pantalons impermeables, aquí només en mostrem una petita selecció del nostre patrocinador SALOMON a mode d’exemple.
Qualsevol equivalent d’una altra marca serà igualment acceptat.

Obligatori Obligatori Obligatori Obligatori

Pantalons/Malles (Calents)

Poden ser obligatòris a qualsevol cursa, a partir d’una hora determinada o durant tota la cursa, en funció de la meteorologia.

Més Info

Poden ser curts si combinats amb mitjons cobreixen totalment les cames sense deixar al descobert els genolls.
Les mitges (del tipus panties) no estan admeses.

Perquè és obligatori/recomanat?

Els pantalons o malles (que cobreixin tota la cama) podran ser obligatoris durant tota la cursa o a partir d’una hora determinada, segons el que determini la previsió meteorològica.
Cal tenir en compte que a la muntanya les oscil·lacions de temperatura són extremes i es poden produir de forma brusca i sobtada.
A aquest fet s’hi ha d’afegir que existeixen moltes raons que poden forçar al corredor a baixar el ritme de carrera (o fins i tot a aturar-se), com lesions, “pàjares” ,ajut a un company…etc, que li provoqui un ràpid refredament abans d’arribar al proper avituallament o mentre s’espera l’ajuda.
El fet de portar pantalons impermeables NO NECESSÀRIAMENT invalida la obligatorietat de portar pantalons/malles (calents).

Exemples

Donat que en el mercat existeixen infinitat de marques i models de pantalons o malles (llargs), aquí només en mostrem una petita selecció del nostre patrocinador SALOMON a mode d’exemple.
Qualsevol equivalent d’una altra marca serà igualment acceptat.

Obligatori Obligatori Obligatori Obligatori

Gorro calent

Pot ser obligatòri a qualsevol cursa, a partir d’una hora determinada o durant tota la cursa, en funció de la meteorologia.

Més Info

La seva funció ha de ser la d’escalfar tot el cap i protegir-lo del fred.

Perquè és obligatori/recomanat?

El cap es la part del cos per on es perd més temperatura. Per això, segons quina sigui la previsió meteorològica el gorro calent podrà ser obligatori durant tota la cursa o a partir d’una hora determinada. El Buff/Tubular NO NECESSÀRIAMENT invalida la obligatorietat de portar el gorro calent, ja que podria ser insuficient per mantenir calent el cap si fa molt fred.

Exemples

Donat que en el mercat existeixen infinitat de marques i models de gorros calents, aquí només en mostrem una petita selecció del nostre patrocinador SALOMON a mode d’exemple.
Qualsevol equivalent d’una altra marca serà igualment acceptat

Obligatori Obligatori Obligatori Obligatori

Buff/tubular

Pot ser obligatòri a qualsevol cursa, a partir d’una hora determinada o durant tota la cursa, en funció de la meteorologia.

Més Info

Cal que cobreixi tot el cap.

Perquè és obligatori/recomanat?

Ajuda a protegir el cap del sol, les insolacions i els cops de calor.
També pot ser útil per protegir-se de les pèrdues de temperatura en condicions moderades de fred i vent.
Portar el gorro calent (i per tant amb protecció superior pel fred) NO NECESSÀRIAMENT invalida la obligatorietat de portar la gorra o buff/tubular ja que no serveix per protegir-se d’una insolació.

Exemples

Donat que en el mercat existeixen infinitat de marques i models de gorres o buff/tubulars, aquí només en mostrem una petita selecció del nostre patrocinador SALOMON a mode d’exemple.
Qualsevol equivalent d’una altra marca serà igualment acceptat.

Obligatori Obligatori Obligatori Obligatori

Guants

Poden ser obligatòris a qualsevol cursa, a partir d’una hora determinada o durant tota la cursa, en funció de la meteorologia.

Més Info

Han de cobrir tota la mà (inclosos els dits).
Es recomana que siguin impermeables.
Els guants de làtex no estan permesos.

Perquè és obligatori/recomanat?

Les mans, al ser una extremitat molt allunyada del cos és refreden fàcilment.
Per això segons quina sigui la previsió meteorològica els guants seran obligatoris a partir d’una hora determinada o durant tot l’esdeveniment.

Exemples

Donat que en el mercat existeixen infinitat de marques i models de guants, aquí només en mostrem una petita selecció del nostre patrocinador SALOMON a mode d’exemple.
Qualsevol equivalent d’una altra marca serà igualment acceptat.

Obligatori Obligatori Obligatori Obligatori