Skip to main content

La fruita ecològica de la cooperativa catalana Hortec s’estrena en els avituallaments

 

Mentre corres, et sadolles del paisatge d’aquestes muntanyes. Quan t’atures per recuperar el cos amb sucres, vitamines i aigua també volem que t’alimentis de natura en estat pur.

Pioners en ecològic. Enguany, la fruita dels avituallaments de la Salomon Ultra Pirineu 2022 és donada per Hortec, com també les 144 caixes pel lliurament de premis.

Aquesta cooperativa ha obert camí per a l’agricultura i l’alimentació catalanes. És la pionera a Catalunya en el conreu i la distribució de fruita i verdura ecològica certificades pel CCPAE, la garantia de qualitat en origen pel consumidor. Hortec compleix 30 anys durant els quals ha demostrat que el conreu ecològic té un mercat de consumidors conscients que una altra alimentació era possible. Trenta anys superant dificultats, amb l’esforç i la determinació de qui està convençut que l’únic camí és estimar la terra que es treballa.

Saludable per a tu i per l’ecosistema. Hortec sols cultiva i ven fruita i verdura ecològica produïdes sense pesticides. De temporada, saborosa i saludable pel teu cos i també per aquestes muntanyes. La fruita de la Salomon Ultra Pirineu que enguany tastaran tots els corredors prové únicament d’explotacions familiars de pagesos. Hortes i camps de fruiters que ajuden a mantenir viu el territori. Cada poma o meló té noms, cognoms i unes muntanyes, valls i bancals que li són l’origen.

Una manera d’entendre la pagesia. Hortec es va crear el 1992 quan vuit pagesos catalans van decidir unir-se, aprofitant la fecunda i històrica tradició cooperativa catalana. Aleshores i ara volien dir prou a la tendència al monopoli de les marques mundials en les llavors, els fitosanitaris i adobs de la  agricultura convencional, cada cop més industrialitzada. Així, Hortec és també una manera d’entendre la supervivència de la pagesia catalana, assegurant preus justos pels socis pagesos i fent front a la pressió  de la gran distribució, a la qual no ven. Preus justos també pels consumidors, que n’afavoreixin el creixement del consum ecològic.

De ben a prop. El cor d’Hortec són els seus 30 socis pagesos i pageses i els 30 treballadors a la seu de Mercabarna. Conreus repartits en 15 comarques, per tal d’aprofitar la gran riquesa de sòls i climes del nostre país, que possibiliten una gran varietat de productes diferents al llarg de tot l’any per nodrir les necessitats dels consumidors. Fruites i verdures fresques, collides el dia abans i que trobaràs a botigues especialitzades en la venda de productes ecològics.